3d gesprint bitje frankyspeakingHet heeft even geduurd, maar het is er: het eerst 3D geprinte bitje van FrankySpeaking.

We hebben er veel tijd in gestoken om dit bitje te ontwikkelen zodat het en effectief is en prettig zit. In samenwerking met de ontwikkelaars bij Excent Tandtechniek hebben we eerst een 3D scan gemaakt van de boven- en onderkaak. Vervolgens zijn er een aantal proef splints geprint. Een splint is een plaatje, officieel een opbeetplaat, die perfect de de tanden boven- of onderkaak afdekt. Vervolgens moest de koppeling tussen boven en ondergebit worden ontworpen. De juiste hoogte en  dikte van de koppeling moeten goed zijn want anders is het niet comfortabel en beïnvloedt het de spraak. Je gaat er van slissen…

Onderzoek

Begin maart hebben we weer een vervolggesprek met het Julius Centrum en een zeer vooraanstaande professor van de VU over het wetenschappelijk onderzoek naar de werking van FrankySpeaking. De verwachting is dat we in ieder geval voor de zomer een start zullen maken met het onderzoek. We zullen dan ook de eerste bitjes gaan uitleveren in samenwerking met Excent.

De komende maanden is er dus weer veel werk aan de winkel in het verder ontwikkelen en in de markt zetten van FrankySpeaking.

Ik houd je op de hoogte,

FrankySpeaking

 

 

 

 

 

Categorieën: Geen categorie