De afgelopen week heb ik een nieuw test bitje aan laten meten bij Excent Tandtechniek.

Wij zijn de laatste weken heel druk met het verder ontwikkelen en onderzoeken van mijn uitvinding, het bitje tegen stotteren. Enige tijd geleden heb ik zelf in samenwerking met een orthodontist een eerste versie gemaakt. Dat heeft mij reuze geholpen bij het onderdrukken van mijn stotter. Inmiddels heb ik er een patent op aangevraagd en zijn we bezig met de Universiteit Utrecht om te onderzoeken of het bitje (al dan niet in combinatie met EMDR-therapie) ook bij anderen werkt.

Excent Tandtechniek

Ook zijn we met Excent Tandtechniek bezig om het bitje verder te ontwikkelen. Daarvoor gebruiken we de nieuwste technieken: 3D inmeten en 3D printen. De afgelopen week hebben ze met een 3D in-meetapparaat mijn mondholte opgemeten. Bij het eerste bitje werd gebruik gemaakt van een klei-mal. Je weet misschien wel: dan moet je zo’n klomp klei in je mond doen en daar hard op bijten. De 3D scan duurde wel langer dan ik had gedacht, zo’n 20 minuten. Ze gaan met de scanner langs al je tanden en kiezen en brengen zo de hele mondholte in kaart.

Ze hebben dus nu een digitaal bestand van mijn gebit en daar wordt dan met een speciale 3D printer een bitje van gemaakt. Deze methode werkt sneller en, als de productie maar groot genoeg is, ook voordeliger dan de traditionele handmatige manier. De komende week zal mijn nieuwe FrankySpeaking klaar zijn; ik ben benieuwd!

Groeten,

FrankySpeaking

 

 

 

 

 

 

 

Categorieën: Geen categorie