Hoe het begon

FrankySpeaking is net gestart. We zullen je even bijpraten hoe het zover gekomen is. Franky heeft het bitje bedacht en door een orthodontist laten maken. Hij was er van overtuigd dat een fysiek hulpmiddel zou moeten zijn om hem van het stotteren af te helpen. Vervolgens is er een octrooi (NL patentaanvraag N2018759 Brace for Suppressing Speech Stuttering) op aangevraagd. Dat zal in de loop van 2018 verleend worden.

Wetenschappelijk onderzoek naar FrankySpeaking

We zijn bezig met het opstarten van een wetenschappelijk onderzoek aan het Julius Centrum van het UMC te Utrecht. We willen namelijk graag een wetenschappelijke onderbouwing van de werking van de FrankySpeaking.

Maar een dergelijk onderzoek kost veel geld en tijd. Als start-up hebben we beide tekort dus we gaan snel door met het in de markt zetten van FrankySpeaking,  We zijn daarvoor op zoek naar een groep van mensen die stotteren die mee willen doen in onze testgroep. Ken jij of ben jij een persoon die (ernstig) stottert?  Hebben therapie, logopedie je tot nu toe niet dat gebracht wat je er van verwacht had? Ben je bereid gedurende enkele maanden in onze testgroep mee te draaien en jouw ervaringen met ons te delen? Neem dan contact met ons op,  Je kunt ons mailen op info@frankyspeaking.nl.

Wij willen dit najaar gaan starten een testgroep van 5 tot 10 personen die stotteren en graag weer vloeiend willen spreken. Je krijgt van ons een op maat gemaakt FrankySpeaking bitje en uitgebreide begeleiding. Omdat onze ervaring is dat stotteren vaak traumatiserend werkt, werken we samen met een EMDR-psychologe. EMDR helpt om traumatische ervaringen te neutraliseren. Onze ervaring is dat de combinatie van FrankySpeaking en EMDR uitzonderlijk krachtig is in de aanloop naar vloeiend spreken.

Ik houd je op de hoogte van de voortgang,

Groeten

 

 

Categorieën: Geen categorie

2 reacties

Patrick · 2 november 2017 op 13:24

Spannend!! Ben benieuwd naar de uitslag.
Ik stotter (wel verstaanbaar) al zolang als ik me heugen kan en alle therapieen (logopedie, del ferro, hypnotherapie) hebben helaas nog geen gewenst resultaat kunnen geven. Momenteel zit ik burn-out thuis maar het lijkt weer de goede kant op te gaan, alleen nu is het zo dat mijn therapeut mij een EMDR therapie heeft aangeraden om herhaling te voorkomen. Ik ga dit serieus overwegen en heb een stiekeme hoop dat dit ook mijn stotteren zal “genezen”. Omgeving Utrecht is voor mij wel ver weg en meedraaien in een testgroep zie ik daardoor niet zitten, maar ik kan wel mijn ervaringen delen mocht ik besluiten EMDR te gaan volgen.

M.v.g.
Patrick

    Franky · 2 november 2017 op 14:21

    Beste Patrick,

    Dank voor je reactie. Vervelend om te horen dat je met een burn-out kampt. Wij hebben redelijk veel ervaring met EMDR-therapie. Dat kan heel goed werken bij het verwerken van de oorzaken van een burn-out. We vermoeden dat het ook goed werkt bij het weer vloeiend spreken in combinatie met het bitje, maar dat is dus precies wat we gaan onderzoeken de komende tijd. Toepassing van alleen EMDR als remedie tegen stotteren is niet bewezen, dat zullen we ook niet snel aanraden.

    Vind je het goed dat we jouw naam op de lijst zetten en contact met je zoeken zodra we meer duidelijkheid hebben over de onderzoeksopzet?

    Ik wens je in ieder geval veel sterkte en kracht bij het overwinnen van je burn-out.

    Groeten,

    Namens Franky,
    Lucas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *