Zondag 22 oktober 2017 is het Wereldstotterdag. Elk jaar heeft de Wereldstotterdag een thema. In Nederland is dat dit jaar: Stotteren in de Klas. FrankySpeaking wereldstotterdagVia voorlichting wordt extra aandacht worden gegeven aan problemen die stotterende kinderen ervaren in de klas. Denk hierbij aan het moeten geven een spreekbeurt of het maken van vriendjes

Ervaringen uit het verleden…

De negatieve ervaringen van de personen die stotteren die wij spreken, komen vaak voort uit het verleden. Het onmachtige gevoel als je iets voor de klas moet vertellen terwijl je de woorden niet kunt vinden. Spreekbeurten die voor je gevoel uren duren. De leraar je dan goedbedoeld aanmoedigt: “Toe maar, je kunt het!” Dat zijn negatieve ervaringen die soms een levenslange impact hebben. Als je later weer iets voor een groep moet vertellen,  komen dat soort beelden weer terug. Het thema van de Wereldstotterdag helpt daarom bij het begrip en hopelijk helpt het negatieve gevoelens te voorkomen.

Integrale aanpak

Maar helaas hebben volwassenen die nu stotteren daar niet veel meer aan. Daarom kiezen we bij FrankySpeaking voor een integrale aanpak. We geloven in de combinatie van het gepatenteerde FrankySpeaking bitje en het toepassen van EMDR-therapie. Bij EMDR worden de negatieve ervaringen uit het verleden weer opgeroepen en direct geneutraliseerd. Op die manier staan ze niet meer in de weg. Mensen die EMDR therapie hebben gevolgd merken dan ook dat de blokkades die ze hadden door negatieve ervaringen, weg zijn. Ze voelen zich vrijer, er is een last van hun schouders gevallen. We starten binnenkort een pilotonderzoek naar de werking van FrankySpeaking en EMDR-therapie.

Wereldstotterdag

Wij hopen dat Wereldstotterdag meer begrip kweekt voor mensen die stotteren. Zodat de kinderen die nu opgroeien dus geen jeugdtrauma’s overhouden aan hun stotteren. Wij zouden het mooi vinden als wij daar een bijdrage aan kunnen leveren!

Groeten,

Wereldstotterdag

 

 

 

 

Categorieën: Geen categorie